Afspraak maken?
ons adres: Vilstersestraat 35 Lemelerveld

Acupunctuur

In onze praktijk hebben wij een acupuncturist, de behandeling met acupunctuur kan op zichzelf staan of als aanvulling op uw fysiotherapie.

Charlotte Floothuis is een klassiek geschoold acupuncturist en aangesloten bij de NVA.

acupunctuur

Acupunctuur beoogt op basis van traditionele Chinese geneeskunde een diagnose te stellen en de gezondheid of de genezing van een patiënt te stimuleren. Dit gebeurt door het prikkelen van daartoe aangewezen lichaamspunten. De acupuncturist gebruikt speciaal voor dit doel vervaardigde naalden, moxatechnieken, cupping, specifieke massagetechnieken of een combinatie hiervan. Acupunctuur kan preventief (om ziektes te voorkomen), curatief (genezend) of palliatief (verzachtend) worden toegepast.

Het is een consequente en consistente vorm van geneeskunst, die in de loop van de eeuwen evolueerde tot een therapie en door wetenschappelijke instellingen over de hele wereld serieus wordt genomen. Acupunctuur richt zich op de energie die door een netwerk van energiebanen, meridianen genaamd, stroomt. Deze meridianen zijn verbonden met o.a. organen en levensfuncties. Op deze meridianen liggen 365 acupunctuurpunten. Elk punt heeft zijn eigen invloed op de energiestroom. Door een naaldje te prikken in zo’n punt wordt de energie in beweging gebracht.

Waarvoor acupunctuur

  • Allergie
  • Vermoeidheid
  • Pijn
  • Onvruchtbaarheid
  • Overgangsklachten
  • Menstruatieproblemen
  • Misselijkheid tijdens de zwangerschap
  • Zwangerschap / Kinderen

Daarnaast wordt acupunctuur steeds vaker ingezet als aanvullende behandeling bij kanker en neurologische aandoeningen als bv. een hersenbloeding. Een minder bekende mogelijkheid en waar ik al succesvol in was is het draaien van een baby (stuitligging) tijdens de zwangerschap. Voor vragen over andere toepassingen en ziektebeelden is er altijd de mogelijkheid om hierover te bellen of mailen.

Eerste acupunctuur behandeling
Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek stel ik een diagnose in termen van Chinese geneeskunde. Op grond daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Daarna ondergaat u de eerste acupunctuurbehandeling. Ik plaats circa acht dunne naaldjes op het lichaam, soms in het gezicht en op de oren. Het zetten van de naalden is vrijwel pijnloos. U merkt meteen dat uw energiesysteem wordt geprikkeld. Plaatselijk kunt u sensaties ervaren als een gevoel van druk, zwaarte, tinteling of ontlading. Na de behandeling voelt u zich vaak loom. Het is daarom aan te raden om het dan een paar uur rustig aan te doen. Dit effect is het grootst na de eerste behandeling. De duur van een eerste afspraak is 1 uur.

Vervolgbehandeling
We beginnen dan met een kort gesprek over het effect van de vorige behandeling en uw klachten. Vervolgens doe ik een pols- en tongdiagnose. Ik selecteer acupunctuurpunten op grond van al deze informatie. Het kan dus voorkomen, dat er elke keer een andere puntencombinatie gekozen wordt, dit om in te spelen op de gewenste veranderingen. De duur van een vervolgbehandeling is 30 minuten.

In de regel vinden de behandelingen wekelijks plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw situatie en klachten.

Tarieven voor acupunctuur 2024:

Acupunctuur eerste consult €  85,00
Vervolgconsult 45 min. €  67,00
Vervolgconsult 30 min. €  52,50
Kinderacupunctuur 1e consult €  62,00
Kinderacupunctuur vervolg €  42,00
Stuitligging beh. incl. moxastick €  52,50
Losse moxastick (per stuk) €  6,00
Toeslag behandeling aan huis (Lemelerveld) €  5,00


Vergoeding acupunctuur:
Acupunctuur kan vergoed worden door uw verzekeraar. Kijk hiervoor in uw polis.
U ontvangt van ons een rekening en deze kunt u dus mogelijk indienen bij uw verzekeraar. Er wordt wel verwacht dat u binnen het betalingstermijn de rekening voldoet.