Afspraak maken?
ons adres: Vilstersestraat 35 Lemelerveld

Oncologiefysiotherapie

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen:

Oncologiefysiotherapie: Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen krijgen door de ziekte zelf of door de (na)behandeling. Vaak kan de oncologiefysiotherapeut helpen bij deze problemen. Oncologiefysiotherapeuten worden ingezet in alle fasen van de ziekte. Bijvoorbeeld bij vermoeidheid, conditie – en krachtsverlies of pijn, verder kunnen wij op heel veel gebieden advies geven.

De oedeemtherapeut kan u helpen bij overmatig oedeem (vochtophoping) of fibrotisering (verharding van het oedeem ) De behandeling die wij toepassen is manuele lymfdrainage , lymftape, compressietherapie, therapeutisch elastische kousen (TEK) (of andere hulpmiddelen) om de vochtafvoer te stimuleren, in combinatie met oefentherapie om bewegingsbeperkingen op te heffen en de algehele conditie weer op te bouwen. Ook hier kunnen wij advies geven als u problemen ervaart.

In onze praktijk is Margot ter Schure (oedeem/oncologie fysiotherapeut) uw aanspreekpunt. Zij is ook aangesloten bij het Oncologienetwerk Dalfsen.
U kunt contact met haar opnemen via de telefoon: 0572-372158 of via de mail: margot@fysiolemelerveld.nl 

Oncologie netwerk

 

 

 

 

Het Oncologie netwerk Dalfsen bestaat uit:

  • Fysiotherapeuten
  • Ergotherapeuten
  • Diëtisten
  • Psychologen
  • Thuiszorg
  • Geestelijke verzorging
  • Podotherapie

uit de regio, en meestal uit uw eigen dorp/stad

We hebben als doel om de zorg voor patiënten met en na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren door nauw met elkaar samen te werken.

Bent u behandeld in het ziekenhuis, maar ervaart u thuis nog klachten? Dat is heel normaal. Uw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Daarnaast roept de diagnose kanker vaak emoties en gevoelens op. Gelukkig zijn er veel zorgverleners die u kunnen helpen. Welke hulp voor wie het beste is hangt van allerlei zaken af en het verschilt per persoon. Daarom werken zorgverleners in deze regio samen in lokale netwerken voor een optimaal behandelresultaat voor u. Op deze manier komt u snel bij de juiste persoon terecht en hoeft u niet ver te reizen.