Afspraak maken?
ons adres: Vilstersestraat 35 Lemelerveld

Manuele therapie (SOMT)

Heeft u net als vele Nederlanders last van rug en/of nek, dan bent u bij de manueel therapeut aan het juiste adres. Het werk van de manueel therapeut (MT) richt zich voornamelijk op het verbeteren van de beweeglijkheid en het verminderen van pijn, van uw rug en/of nek. Indien nodig worden ook andere gewrichten in uw lichaam behandeld.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is bedoeld om uw houding, uw manier van bewegen en het functioneren van uw gewrichten, en in het bijzonder de wervelkolom, te verbeteren. Specifieke technieken worden hiervoor toegepast.

2015-06 NVMT Animatiefilm Manuele Therapie from NVMT de Fysiotherapeut on Vimeo.

Wanneer kan manuele therapie u helpen?

Manuele therapie wordt ingezet bij klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of meerdere gewrichten. Om te bepalen of manuele therapie uw klachten kan verhelpen, start de manueel therapeut met een onderzoek.

Werkwijze

De eerste afspraak start met een uitgebreid vraaggesprek. Dan voert de manueel therapeut een lichamelijk onderzoek uit waarbij hij kijkt naar uw klacht, maar ook de bron van de klacht onderzoekt. Er wordt ook gekeken naar eventuele andere lichamelijke problemen die het herstel kunnen belemmeren. Daarna worden een behandelplan en een prognose opgesteld.

Welke aandoeningen worden door de manueel therapeut behandeld?

  • Nekklachten
  • Hoofdpijn en of duizeligheid bij bewegingen van de nek
  • Schouderklachten, i.c.m. nekklachten
  • Midden rugklachten, pijn rondom de ribben
  • Lage rugklachten
  • Bekkenklachten
  • Heupklachten
  • Beweging- en of pijnklachten in de gewrichten

Verwijzing en vergoeding

Manuele therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, met of zonder verwijzing van de huisarts, wanneer u aanvullend verzekerd bent.

Uw therapeuten:

Stan

Stan Ravenhorst – manueel therapeut

Karin
Karin van Goor (MSc) Рmanueel therapeut