Afspraak maken?
ons adres: Vilstersestraat 35 Lemelerveld

Geriatrie fysiotherapie

De Geriatrie-fysiotherapeut
geriatrie 2

De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten / patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen.
Daarbij gaat het niet alleen om ouderen. Het gaat ook om patiënten die,  bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, een gebroken heup, een ziekenhuisopname of andere verschijnselen vertonen van ouderdom (bijvoorbeeld slijtage), hun zelfstandigheid dreigen te verliezen. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!ouder worden

De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit haar specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden, of combinaties van ziektebeelden.

Binnen de behandeling richten we ons op het behouden of herwinnen van zelfstandigheid. Tevens het leren omgaan met de ontstane beperkingen. Dit kan thuis of in de praktijk plaatsvinden. De therapie bestaat vaak uit adviezen, oefentherapie en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Bij pijnklachten, wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt, dus alle soorten van fysiotherapie worden gegeven (oefentherapie, massage, triggerpoint therapie, dry needling, taping etc.).

Tevens adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut familieleden of mantelzorgers van de patiënt. Dit kan gericht zijn op voorkomen van valincidenten, verplaatsing tussen bed/stoel, gebruik van (loop)hulmiddelen, uitvoeren van dagelijkse handelingen of uitleg over gevolgen en prognose van het ziektebeeld.
Er worden veel soorten oefeningen en trainingen aangepast om het uit eindelijke doel te bereiken:
LANGER THUIS te blijven. Ofwel zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunnen wonen en leven.