Afspraak maken?
ons adres: Vilstersestraat 35 Lemelerveld

Verzekering

Verzekering fysiotherapie

Fysiotherapie wordt grotendeels vergoed uit de aanvullende verzekering. Grofweg kost een behandeling bij de fysiotherapeut tussen de € 40,00 en € 50,00. Bij een langdurige behandeling kunnen de kosten snel oplopen. Tijdelijke of minder ernstige beperkingen zoals een blessure, worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. Deze kosten worden niet gedekt door uw basisverzekering. Alleen ernstige beperkingen, die door de overheid zijn vastgelegd in een lijst, bijvoorbeeld revalidatie na een knieoperatie, therapie bij een chronische longaandoening of na een hersenbloeding, komen in aanmerking voor langdurige fysiotherapie die wordt vergoed uit de basisverzekering. Maar u moet altijd de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering, of zelf, betalen. Kijk dus op www.defysiotherapeut.com wat voor u een passende aanvullende verzekering is! En het is goed om te weten dat het verplichte, wettelijke Eigen risico van € 385,00 alleen geldt voor de basisverzekering.

De fysiotherapeut: expert in bewegen

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. De fysiotherapeut weet daar alles van. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om een toename van klachten te voorkomen. U kunt zo binnenlopen bij de fysiotherapeut. Fysiotherapie is namelijk direct toegankelijk, zonder een verwijsbrief van de huisarts.

www.defysiotherapeut.com

Het belang van een aanvullende verzekering is dus best groot. ‘De Fysiotherapeut’ heeft daarom informatie over fysiotherapie en verzekeren op een rij gezet, zodat u zelf kunt kijken wat past bij uw zorgbehoefte. Ook vindt u daar de gegevens van een fysiotherapeut/fysiotherapeuten bij u in de buurt, zoals Fysiotherpiepraktijk Lemele/Lemelerveld, Vilstersestraat 35 Lemelerveld.

Aanvullende verzekering

Fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering gaat NIET ten koste van uw eigen risico. Met andere woorden:
Bent u aanvullend verzekerd en bezoekt u een van onze fysiotherapeuten dan kost u dat NIETS. De aanvullende verzekering vergoedt het aantal behandeling welke uit uw aanvullende pakket komen. Hebt u geen aanvullende verzekering dan ontvangt u van ons een nota. Voor de actuele kosten kunt u onze website raadplegen (klik hier voor de tarieven) of vragen aan het secretariaat of uw fysiotherapeut.

De uitzondering hierop is dat als de fysiotherapie uit de basisverzekering wordt betaald u wel uw eigen risico moet betalen dit komt dan door de chronische indicatie.

Met uw gezondheid wilt u toch niet spotten?
Wij adviseren dan ook om een goede aanvullende verzekering af te sluiten voor voldoende fysiotherapie behandelingen (min. 20 behandelingen) zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verzekeren kost geld, maar is een prima investering in gezond leven.