Afspraak maken?
ons adres: Vilstersestraat 35 Lemelerveld

Belang gezonde leefstijl in strijd tegen COVID-19

Gisteren heeft het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON), waar het KNGF deel van uitmaakt, samen met medici, wetenschappers en bestuurders een dringend oproep gedaan aan het ministerie van VWS om de kennis van de Nederlander te vergroten over het positieve effect van een gezonde leefstijl op het immuunsysteem.

Een gezonde leefstijl blijkt van groot belang in de strijd tegen COVID-19.

Al binnen enkele weken een sterker immuunsysteem 
Gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen kan bij veel mensen het immuunsysteem binnen enkele weken al versterken. Hierdoor kan het de kans op een ernstig beloop van COVID-19 verkleinen. Dit blijkt uit tal van wetenschappelijke onderzoeken. Het geldt zowel voor mensen met (ernstig) overgewicht als voor mensen met een gezond gewicht.

Ook zou het per direct aanmeten van een gezondere leefstijl mogelijk kunnen bijdragen aan een betere respons op de vaccins. Die zijn nu nog in ontwikkeling en naar verwachting pas op zijn vroegst over een paar maanden beschikbaar zijn.

Fysiotherapiepraktijk Lemele/Lemelerveld kan je daar bij helpen middels een persoonlijk advies en via deelname aan onze FIT en CoreFit trainingen.

Neem gerust contact op met de praktijk en laat je informerern hierover.

gezonde leefstijl covid-19

Een blik in onze oefenzaal

Bekijk hier ons nieuwsarchief